Vegetarisk grillmiddag

För 2 personer

Ingredienser

 • 3 potatisar
 • 2 morötter
 • 1 fänkål
 • 1 ask cocktailtomater
 • 15 st oliver (gärna Zeta Olive Dolce Verde)
 • 1 citron
 • färsk rosmarin, hackad
 • 1 rödlök, skivad
 • 4 msk olivolja
 • 25 g smör
 • Halloumi

Instruktioner

Tärna potatisen i centimeterstora bitar och lägg i kokande vatten. Sätt klockan på 10 minuter. Tärna morötterna och lägg i tillsammans med potatisen när det är sex minuter kvar. Klyfta fänkålen i åttondelar och skär sedan på andra ledden i centimeterstora bitar. Lägg i kastrullen när det är fyra minuter kvar. Riv citronskalet och blanda med oliver, cocktailtomater, rosmarin, lök och olivolja. Häll av kokvattnet och blanda med resten. Dela blandningen i åtta delar på aluminiumfolie och toppa med lite smör. Vik ihop till paket och grilla i 4-8 minuter.

Skiva och grilla halloumin och servera till.